APK keuring

UW APK REMINDER 

APK KEURING DOOR COEN JANSEN

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Wij zijn een door de RDW erkend APK-bedrijf en mogen deze APK keuring voor u verzorgen.

Wanneer?
Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring bekijken op het APK-keuringsrapport. Vóór deze datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn. Zes weken voordat de APK op uw voertuig vervalt, stuurt de RDW u een brief om u te herinneren aan de APK-vervaldatum van uw voertuig. U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren.

Back to top